Pembangunan

  • Menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan bagi membolehkan kerja-kerja pembangunan jajahan berjalan dengan teratur dan lancar.
    Bahagian ini tertumpu kepada perkara atau aktiviti yang berkaitan dengan pembangunan yang berbentuk sosioekonomi dan pelaksanaan infrastruktur iaitu Projek-projek Kecil Pembangunan Jajahan. Bahagian ini juga merancang dan melaksanakan projek-projek kemajuan dan pembangunan di peringkat Jajahan. Ia juga menyediakan dan melaksanakan kerja-kerja berhubung dengan projek-projek yang disediakan oleh Kerajaan Negeri dan Persekutuan kepada rakyat supaya kehendak-kehendak meraka dapat dicapai serta mengenalpasti dan menguruskan pembaikan atau penyelanggaraan Masjid-Masjid di seluruh jajahan.
  • Jabatan ini juga membangun dan menyelenggarakan maklumat dan data-data dijajahan secara Sistem Berkomputer. Jabatan ini juga boleh dikatakan Pusat Sumber Maklumat Jajahan kerana semua maklumat mengenai jajahan boleh didapati di sini. Projek DiRaja Peringkat Jajahan machang dan projek-projek PPRT Peringkat Jajahan

 OBJEKTIF BAHAGIAN

  • Memastikan kerja-kerja pembangunan jajahan dilaksanakan dengan berkesan.
  • Menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan bagi membolehkan kerja-kerja pembangunan jajahan berjalan dengan teratur dan lancar.

HUBUNGI KAMI
Pejabat Tanah Dan Jajahan Machang

18500 Machang, Kelantan, Malaysia
Tel   : 09-975 2963/2826
Faks : 09-975 1903
Emel : ptjm[a]kelantan.gov.my 

  • Kemaskini Terakhir: Khamis 18 Julai 2024, 05:58:16.
© Hakcipta Terpelihara 2019 
Paparan Terbaik dengan resolusi 1280 x 800
Pelayar Mozilla Firefox dan Chrome
BILANGAN PENGUNJUNG
Hari IniHari Ini323
KelmarinKelmarin414
Minggu IniMinggu Ini778
Bulan IniBulan Ini10498
KeseluruhanKeseluruhan555866

SEO - lAMAN wEB rASMI

Senarai Masjid di Negeri Kelantan
Risalah Tabung Serambi Mekah
Arkib Berita

Dasar Privasi & Keselamatan